Borsos tokány
A dietetikus véleménye: A magyaros ételkülönlegesség fogyókúrás változatának receptje négy személyre készült, hiszen az egész családnak érdemes megfőzni.
Idő: 1,5 óra Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- fél kg marhalapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 dkg durum tészta
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott vöröshagymát, rátesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a fokhagymát, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot. Amikor összeforrt, ráöntjük a fehérbort, majd időnként kevés víz pótlásával – sűrű lével – készre főzzük. Köretként személyenként kb. 10 dkg-nyi durumlisztből készült tészta javasolt, kovászos uborkával.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 418 kcal (1747 kJ)
Fehérje: 27,7 g
Zsír: 21,6 g
Szénhidrát: 23,8 g
Koleszterin: 93,7 mg
Rost: 2,5 g
C-vitamin: 26,5 mg
B12-vitamin: 1,5 ug
Kalcium: 35 mg
Vas: 4 mg
Nátrium: 77,5 mg
Vissza a Vitálkonyhára