Ananászos csirkemell
A dietetikus véleménye: Párolt rizs helyett zöldséges rizzsel (rizottó) adva még kevesebb energiát jelent az étel. Feltétlenül teflonbevonatú serpenyőben, nagyon kevés olajon illik elkészíteni, ha fogyókúra étrendjébe szánják.
Idő: 40 perc Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
4 személyre:
- 4 db csirkemell
- csirkefűszer (sómentes)
- ananászbefőtt
- olívaolaj
Elkészítése:
A csirkemelleket vékonyra kiveregetjük, majd lehetőleg sómentes csirkefűszerrel megszórjuk és rövid ideig a hűtőben pihentetjük, hogy a fűszereket magába szívja. Ezután olívaolajban hirtelen kisütjük mindkét oldalán kb. 2-2 percig. Ugyanebben az olajban az ananászkarikákat (vagy darabokat, ki hogy szereti) megpirítjuk és a húsokra téve tálaljuk. Köretként párolt rizzsel készítem.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 242 kcal (1012 kJ)
Fehérje: 25,18 g
Zsír: 10,14 g
Szénhidrát: 11,8 g
Koleszterin: 60 mg
Rost: 0,97 g
C-vitamin: 5,3 mg
B12-vitamin: 0,36 ug
Kalcium: 19,72 mg
Vas: 1,14 mg
Nátrium: 1060,7 mg
Vissza a Vitálkonyhára