Ananászos csirkemell

Ananászos csirkemell

A dietetikus véleménye: Párolt rizs helyett zöldséges rizzsel (rizottó) adva még kevesebb energiát jelent az étel. Feltétlenül teflonbevonatú serpenyőben, nagyon kevés olajon illik elkészíteni, ha fogyókúra étrendjébe szánják.

 Idő: 40 perc     Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • csirkefűszer (sómentes)
  • ananászbefőtt
  • olívaolaj

 

Elkészítése:

A csirkemelleket vékonyra kiveregetjük, majd lehetőleg sómentes csirkefűszerrel megszórjuk és rövid ideig a hűtőben pihentetjük, hogy a fűszereket magába szívja. Ezután olívaolajban hirtelen kisütjük mindkét oldalán kb. 2-2 percig. Ugyanebben az olajban az ananászkarikákat (vagy darabokat, ki hogy szereti) megpirítjuk és a húsokra téve tálaljuk. Köretként párolt rizzsel készítem.

 

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  242 kcal (1012 kJ)
Fehérje:  25,18 g
Zsír:  10,14 g
Szénhidrát:  11,8 g
Koleszterin:  60 mg
Rost:  0,97 g

C-vitamin:  5,3 mg
B12-vitamin:  0,36 ug
Kalcium:  19,72 mg
Vas:  1,14 mg
Nátrium:  1060,7 mg

 

Vissza a Vitálkonyhára