Almás káposztasaláta
Almás káposztasaláta
A dietetikus véleménye: Tél végi vitamindús saláta fogyókúrázóknak. Puffadásra hajlamosak óvatosan fogyasszák.
Idő: 20 perc Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 40 dkg fejes káposzta
- 20 dkg alma
- só
- citromlé
- bors
- ecet
- tört kömény
Elkészítése:
A vékony metéltre vágott káposztát összekeverjük a héjastól kisebb szeletekre darabolt almával és megöntözzük citromlével, megsózzuk, teszünk rá kevés őrölt köménymagot és ráöntjük az ecetes salátalevet. 2-3 órán keresztül hűtőszekrényben érleljük.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 85 kcal (355 kJ)
Fehérje: 1,3 g
Zsír: 0,4 g
Szénhidrát: 18,4 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 3,66 g
C-vitamin: 34,9 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 39,2 mg
Vas: 0,36 mg
Nátrium: 133 mg
Vissza a Vitálkonyhára