Almás-hagymás csirkemell csíkok
A dietetikus véleménye: Finom, pikáns csirkemell. Kevés olívaolajjal készíthető, mert az alma és a hagyma enged annyi levet, hogy szaftos legyen az étel. Jó étvágyat!
Idő: 30 perc Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 15 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg savanykás alma
- 1 kk olívaolaj
Elkészítése:
Egy teflon edény aljára 1 kk olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöhet a csíkokra vágott csirkemell filé, ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát. Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Melegen rizzsel, árpagyönggyel, makarónival, hidegen egy szelet pirítóssal is nagyon finom.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 282 kcal (1179 kJ)
Fehérje: 38 g
Zsír: 7 g
Szénhidrát: 15 g
Koleszterin: 90 mg
Rost: 5 g
C-vitamin: 11 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 38 mg
Vas: 1 mg
Nátrium: 124 mg
Vissza a Vitálkonyhára