Alma-banán saláta
A dietetikus véleménye: Nagyon egyszerű, ám értékes édesség receptje. Minden fogyókúrázónak ajánlott, de valószínűleg senki sem fog ellenállni neki – még a legkisebbek sem. Szénhidráttartalma nagyrészt összetett cukrokból származik, sok rostot tartalmaz, ezért hosszabb távon is biztosítja az optimális vércukor-szintet.
Idő: 30 perc Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 1 darab alma
- 1 darab banán
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Lábosban megmelegítjük, majd mikor már puhul, összekeverjük a villával vagy turmixgéppel pépessé nyomott banánnal. Folyamatosan kevergetjük úgy 3-4 percet. Utána elsimítjuk az edény alján, és kicsit hagyjuk keverés nélkül puhulni (kb. 1 percet). (A villanysütőt ilyenkor már ki is lehet kapcsolni.) Rárakjuk a fahéjat, jól elkeverjük, nem baj ha az alma ilyenkor apró darabokra törik.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 133 kcal (556 kJ)
Fehérje: 1,6 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 29,75 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 5,2 g
C-vitamin: 12,46 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 144,25 mg
Vas: 1,65 mg
Nátrium: 23,71 mg
Vissza a Vitálkonyhára