Ági saláta
A dietetikus véleménye: Alacsony energiatartalom és sok kalcium jellemzi ezt az ételt. Emiatt különösen ajánlható fogyókúrázó hölgyeknek, akiknek csontjaik egészségére is vigyázniuk kell.
Idő: 30 perc Nehézség: könnyű
Hozzávalók:
- 10 dkg Gomolya, vagy szlovák Bryndza juhtúró
- 2 ek. natúr joghurt vagy kefír
- 1 szál zöldhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 karalábé
- 3 ek. csemege kukorica megfőzve
- 3 ek. zöldborsó megfőzve
- 1 nagy kígyóuborka
- 1 jégcsapretek (ill. több pirosretek)
- 1 nagy alma
- 1 csomag Sport sajt, vagy mozarella
Elkészítése:
A juhtúrót egy nagy salátástálban villával összenyomjuk és a joghurttal felhígítjuk, jól elkeverjük simára. A hagymát vékonyan felkarikázzuk és a zöldségeket kicsi kockákra felvágjuk. Az összetevőket beletesszük a juhtúróba és átkeverjük. A sport sajtot ugyanúgy kockára vágjuk és hozzáadjuk. Vacsorára vagy natúr húsok (csirke, hal) mellé ajánljuk.
Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 248 kcal (1037 kJ)
Fehérje: 14,5 g
Zsír: 13,8 g
Szénhidrát: 15,5 g
Koleszterin: 34,89 mg
Rost: 4,3 g
C-vitamin: 56,4 mg
B12-vitamin: 0,45 ug
Kalcium: 360,46 mg
Vas: 1,72 mg
Nátrium: 355,8 mg
Vissza a Vitálkonyhára