Ádám saláta

Ádám saláta

 

A dietetikus véleménye:  Energiaszegény, de vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag saláta, melynek öntete segíti a benne lévő vitaminok felszívódását.

Idő: 30 perc      Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  •     3 db közepes méretű paradicsom
  •     1 db sárga vagy piros paradicsom paprika
  •     3 db közepes méretű répa
  •     1 db közepes vörös, vagy lila hagyma
  •     10 dkg jégcsapretek
  •     1 db citrom leve
  •     1 evőkanálnyi étolaj
  •     só (ízlés szerint)
  •     petrezselyem zöldje (ízlés szerint)

Díszítésre:

  • sovány sajtokból – bármelyik (reszelve) vagy
  • keményre főtt tojás

 Elkészítése:
A hozzávalókat ízlés szerint szeleteljük, majd tálba helyezzük. A citrom levét és az olajat hozzá adjuk, majd sózzuk. Tetejére díszítésképpen ajánlom a sovány sajtokat, vagy keményre főtt tojás szeleteket.

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia:  216 kcal (903 kJ)
Fehérje:  16,9 g
Zsír:  10,15 g
Szénhidrát:  13,2 g
Koleszterin:  191,4 mg
Rost:  4,6 g
C-vitamin:  78,3 mg
B12-vitamin:  0,31 ug
Kalcium:  211,28 mg
Vas:  1,5 mg
Nátrium: 1159,9 mg

Vissza a Vitálkonyhára